Dubbele kans op staalprijs 2016

Nieuws

7 oktober 2016

Spannend. Nog een paar nachtjes slapen en dan weten we of twee van onze projecten er dit jaar van doorgaan met de staalprijs 2016. In de categorie infrastructuur maakt de Paleisbrug in Den Bosch kans. En in de categorie utiliteitsbouw is het vernieuwde station Den Haag Centraal genomineerd.

Trots

De nominatie van beide projecten voelt als eer naar werken; beide projecten waren niet eenvoudig om te realiseren. Den Haag Centraal moesten we samen met de aannemer verbouwen terwijl de treinen gewoon bleven rijden. En de Paleisbrug in Den Bosch was bouwkundig bijzonder ingewikkeld. Het ontwerp was zo complex dat de hulp van de universiteit in Delft er aan te pas moest komen om deze bijzondere passage te kunnen bouwen. 

De Paleisbrug

De Paleisbrug gaat over zes sporen heen en verbindt het centrum van Den Bosch met het Paleiskwartier. De brug heeft een opvallend ontwerp van weervast staal. Op de brug is een parkachtige omgeving gecreëerd met bankjes waar mensen kunnen zitten en gebruik kunnen maken van een openbare wifi-verbinding. Aan weerszijde van de brug zijn diagonale liften geplaatst. In totaal is er in de brug 1350 ton staal verwerkt. Goed voor een verwachte levensduur van 100 jaar!

OVT Den Haag 

Het vernieuwde station in Den Haag bestaat uit drie glazen gevels en een glazen dak met een stalen frame. Het dak heeft een oppervlakte van 120 bij 96 meter en is 22 meter hoog. Het wordt gedragen door 8 stalen kolommen. Dankzij het vele glas is het station licht en open, en ook 's nachts is het een baken van licht. De gekozen materialen leveren een overzichtelijk en transparant gebouw op met een goede aansluiting op de omgeving. 

De nationale staalprijs

De Nationale Staalprijs bestaat sinds 1971 en wordt jaarlijks uitgereikt. Inzendingen worden beoordeeld op criteria zoals creativiteit, inpassing van de staalconstructie, materiaalgebruik en inventiviteit. De winnaar wordt aanstaande dinsdag bekendgemaakt op de nationale staalbouwdag.   ​

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers