Dubbele onderdoorgang op komst in Hilversum

Nieuws

19 december 2016

Tussen Huizen en Hilversum komt een hoogfrequente en snelle busverbinding, met de officiële naam 'HOV in 't Gooi'. Onderdeel van dit nieuwe project is een dubbellaags onderdoorgang onder het spoor door, niet alleen voor automobilisten, maar ook voor voetgangers en fietsers. Daarnaast komt er een veilige oversteek voor dieren in de vorm van een natuurbrug.

Betere doorstroming

De gemeente Hilversum, de provincie Noord-Holland en ProRail tekenden op vrijdag 16 december een projectovereenkomst voor de aanleg van het deelproject Laren/Hilversum. Als onderdeel van het project bouwen partijen straks onder andere een 'dubbellaagse' onderdoorgang onder het spoor bij de Oosterengweg. Dat betekent dat we een drukke overweg kunnen opheffen en dat het verkeer in Hilversum veel beter zal doorstromen. Daarnaast komt er een natuurbrug bij Anna's Hoeve, dieren kunnen dan veilig het spoor oversteken tussen 't Gooi en de Utrechtse Heuvelrug. Het tracé van de toekomstige busbaan in laren en Hilversum komt parallel aan het spoor te liggen.

Planning

Na de ondertekening van de overeenkomst moet het project worden aanbesteed. Naar verwachting kan de snelle busbaan in 2021 in gebruik worden genomen. Voor meer informatie, zie http://www.hovintgooi.nl

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers