Duitsers leren van ProRail

6 oktober 2017

Afgelopen week was DB Netz bij ProRail op bezoek. Onze Duitse collega's wilden meer weten over de functie van senior treindienstleider en over hoe onze verkeersleiding is georganiseerd.

Jaloers

De functie van senior treindienstleider kennen ze niet in Duitsland. Er werd dan ook met enige jaloezie gekeken naar de rol die zij hebben op de verkeersleidingsposten. Een senior treindienstleider is namelijk erg belangrijk in de vakinhoudelijke ontwikkeling van collega’s.

Internationaal

ProRail krijgt regelmatig bezoekers uit het buitenland. In het buitenland bestaat veel belangstelling voor hoe het Nederlandse Spoor is georganiseerd en met welke tecchnieken wij werken. Andersom kijken wij ook bij andere landen hoe zij omgaan met thema’s als veiligheid, weersinvloeden en innovatie.

Zelf treindienstleider worden?

Als treinverkeersleider zorg je dat alle treinen veilig en op tijd aankomen en vertrekken. Maar ook de werkzaamheden langs het spoor verlopen veilig dankzij jouw inzet. Bij calamiteiten ben jij meestal het eerste aanspreekpunt. Vervolgens schakel jij met collega’s, machinisten en Meldkamer Spoor. Geïnteresseerd? Kijk op www.werkenbijprorail.nl

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers