Duur afsluiting Fanerweg Zuidhorn fors korter bij vervanging spoorbrug

Nieuws

18 april 2017

De duur van de afsluiting van de Fanerweg in Zuidhorn voor de vervanging van de spoorbrug kan verkort worden tot twee maanden. Uit het zogeheten 'second-opinion-onderzoek' bleek eerder al dat de afsluiting verkort kon worden naar zes maanden. Vervolgens is door het projectteam gekeken of dit nog meer geoptimaliseerd kon worden. Dit bleek mogelijk. In het contract naar de aannemer wordt opgenomen dat de Fanerweg maximaal twee maanden geheel mag worden afgesloten. De spoorbrug over de Fanerweg (N980) aan de oostkant van Zuidhorn wordt vervangen vanwege de spoorverdubbeling. In de toekomst rijdt daar per uur, per richting een extra sneltrein. Aanvankelijk leek het erop dat het voor de vervanging van de brug nodig was de Fanerweg een jaar af te sluiten.

Korter maar intensiever

In dit specifieke geval is het mogelijk parallel te bouwen, door met meerdere ploegen tegelijk en langer achter elkaar door te werken. De brug met tunnelbak wordt hierbij voorgebouwd op het werkterrein naast de huidige spoorbrug. Het komt neer op korter maar intensiever bouwen. Naar eerdere insprekers is een digitale brief gestuurd.

Inspraakprocedure

Deze terugkoppeling en eventuele beantwoording op vragen zijn geen beantwoording van eventueel ingediende zienswijzen ten aanzien van het ontwerp-tracébesluit en milieueffectrapportage. De zienswijzenbeantwoording wordt opgenomen in de zogeheten Nota van Antwoord en is onderdeel van het Tracébesluit. De publicatie daarvan is naar verwachting eind 2017. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend ontvangt de Nota van Antwoord. De Nota van Antwoord is, wanneer het Tracébesluit ter inzage ligt, ook online in te zien op www.platformparticipatie.nl. Ook de keuze van de Stuurgroep ESGL voor de variant met maximaal twee maanden afsluiting van de Fanerweg wordt verwerkt in het Tracébesluit en is pas definitief als dit Tracébesluit gepubliceerd wordt.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers