Duurzaam bouwen met 'legoblokjes'

Nieuws

16 februari 2021

Gebouwen die we als legoblokjes in- en uit elkaar kunnen halen en makkelijk kunnen vervangen en opnieuw gebruiken. Dat is waar technisch trainee Matthijs Baurichter aan werkt. “Het gaat om gebouwen langs het spoor waar technische installaties in zitten”, vertelt hij in de video. “Die zijn nu vaak gemaakt van beton en metselwerk en deze materialen zijn niet duurzaam. ProRail wil in 2030 volledig klimaatneutraal bouwen.”

Koploper

Matthijs: “We hebben 1.300 technische gebouwen langs het spoor. Als we die in de toekomst modulair bouwen met deze duurzame legoblokjes kunnen we ze steeds opnieuw gebruiken. Dat tikt dus flink aan. En het scheelt ook dat we dan geen grote bouwwerkzaamheden hoeven te doen. ProRail is koploper in deze innovatie, ik vind het geweldig om daar als trainee aan bij te kunnen dragen.”

Bekijk: Innovaties bij ProRail: Modulair bouwen rond het spoor

Meer weten of meewerken?

Meer weten over innovaties bij ProRail? Kijk dan op onze website Werken bij ProRail. Wil jij met slimme oplossingen, nieuwe technologieën en de vernieuwing van systemen bijdragen aan duurzame mobiliteit en mobiliteitsgroei? Houd dan onze vacatures in de gaten.

ProRail wil in 2030 volledig klimaatneutraal bouwen.

Matthijs Baurichter technisch trainee bij ProRail

Interesse in het technisch traineeship?

Heb je interesse in het technisch traineeship bij ProRail? Voor net afgestudeerden en studenten is er op 20 april 2021 een inhouse-dag. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers