Een feest voor de stad na tien jaar bouwen

Nieuws

19 januari 2018

Na bijna 10 jaar bouwen aan de Spoorzone in Delft hebben spoor en stad een gedaanteverandering ondergaan. De treinen, het station en de fietsen zijn uit het straatbeeld verdwenen. Vandaag deel 5 van onze terugblik op dit immense project: Een feest voor de stad na tien jaar bouwen.

Het einde van project Spoorzone Delft is na tien jaar in zicht. De grote ondergrondse en spoorse werken in Delft zijn af. Denk aan de spoortunnel, de Prinsenhofgarage en de fietsenstallingen. En ook bovengronds is het straatbeeld behoorlijk veranderd. Het spoorviaduct is weg en de grote blikvanger is nu het nieuwe stadskantoor van de gemeente, met daarin het nieuwe treinstation. Waar eerst de Prinses Irenetunnel lag, ligt nu de Ireneboulevard. Doorgaand verkeer rijdt over de verlengde Coenderstraat en de tramlijnen 1 en 19 rijden over hun definitieve tracé. Het nieuwe Bolwerk verwijst naar vroegere tijden en sluit naadloos aan op de heringerichte openbare ruimte, net als de gracht aan de Spoorsingel. Komende tijd zullen op de lege plekken in de Spoorzone nieuwe wijken verrijzen.

Rennen, skaten, dansen

Op zaterdag 20 januari 2018 krijgen Delftenaren daarom voor één keer de gelegenheid om hard te lopen door de Willem van Oranjetunnel - zoals de spoortunnel tegenwoordig heet - of mee te doen aan een spannende ondergrondse lampionnenwandeling. Ook kunnen mensen zich al skatend en dansend uitleven in de nieuwe parkeergarage: de Prinsenhofgarage. Het is allemaal onderdeel van een feest naast het Bolwerk, het net gevormde eiland naast het Stadskantoor. Hier kan men onder het genot van live muziek terecht voor een hapje of een drankje. Het feest duurt van 10:30 uur (startsein hardloopwedstrijd Willem van Oranjetunnel) tot 21:30 uur (feestelijke afsluiting bij het Bolwerk). De hele dag is er van alles te zien en te doen. Het volledige programma vind je op www.feestindespoorzone.nl.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers