Een geslaagde relatiedag

Nieuws

Gepubliceerd op 6 oktober 2015 - Laatste update: 14 augustus 2020 21:52 uur

5 oktober was de jaarlijkse relatiedag van ProRail. In Studio 21 in Hilversum heette Pier Eringa, president-directeur van ProRail, ruim honderd bestuurders en directieleden van vervoerders, overheden, aannemers en consumentenorganisaties welkom. De spoorkennis van de aanwezigen werd behoorlijk getest met de Nationale Spoortest.

Treinen laten rijden

In zijn welkomstspeech ging Pier Eringa in op de recente actualiteiten en stelde dat het beeld dat in de media geschetst wordt overtrokken is en soms zelfs onjuist. Hij gaf aan dat ProRail druk bezig is te verbeteren en dat we binnen de spoorsector met z'n allen één en hetzelfde doel hebben: namelijk treinen laten rijden.

Spoortest

Toen was het tijd voor het serieuze werk: de spoortest. Deze quiz is gebaseerd op het succesvolle tv-format van de Nationale IQ-test. In de spoortest passeerden leuke weetjes de revue zoals: hoe presteert het Nederlandse spoor in vergelijking met Europese landen? Hoeveel reizigers verwerken alle stations in Nederland per dag?
De financiële kennis werd getest met vragen als: hoe hoog is het budget van ProRail per jaar? En hoe is het tekort van 475 miljoen euro ontstaan? Met het antwoord op deze laatste vraag hebben we de feitelijke onjuistheid weg kunnen nemen dat het tekort veroorzaakt is door ProRail. Meer weten hierover? Lees dan ons nieuwsbericht: de veel gestelde vragen over ProRail met de antwoorden.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers