Een laatste blik op de beroemde Hofpleinlijn

Nieuws

Gepubliceerd op 12 december 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:58 uur

Journalisten en fotografen konden maandag nog een keer over het spoor van de Hofpleinlijn in Rotterdam wandelen. In januari 2017 beginnen we met de sloop van de beroemde spoorlijn.

Buiten gebruik

Het spoor is al sinds 2010 niet meer in gebruik en het is dan ook tijd om het historische stukje van Rotterdam eens flink onder handen te nemen. Hofbogen BV, ProRail en gemeente Rotterdam hebben de handen ineen geslagen om de Hofbogen klaar te maken voor de toekomst. ProRail gaat daarom het dak van de Hofbogen opruimen. Aannemer Wallaard voert deze werkzaamheden voor ProRail uit. Wallaard begint op 9 januari 2017 met het weghalen van de bovenleidingsportalen, spoorstaven, dwarsliggers en grind. Daarna krijgt het voormalige spoorwegviaduct een nieuwe dakbedekking.

Toekomstplannen

Tussen de bogen onder het voormalige Hofpleinspoorviaduct vind je tientallen ondernemers. Van koffiezaak tot architectenbureau en van bakkerij tot meubelzaak. Na de restauratie is er meer ruimte voor ondernemers. De gemeente Rotterdam bekijkt nog wat er precies gaat gebeuren met de Hofbogen.

Informatieavond

Hoewel ProRail er alles aan doet om de hinder zoveel mogelijk te beperken, kan het niet anders dat de huurders, bewoners en organisaties in de directe omgeving hier wat van gaan merken. Daarover zijn omwonenden en ondernemers maandagavond ge├»nformeerd. Veel Rotterdammers - bewoners en ondernemers - toonden zich tijdens de avond echter enthousiast over het toekomstperspectief van de Hofbogen. 
 
 
 
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers