Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Een weekend lang testen op Leiden Centraal Station

Nieuws

5 april 2019

Zaterdag 6 en zondag 7 april rijden er geen treinen van en naar Leiden Centraal Station. Die dagen vervangen we en testen we een groot deel van het treinbeveiligingssysteem op een uiterst druk spoorknooppunt in Nederland. Dat is spannend, omdat de treinen maandag weer moeten rijden.

Bekijk: Omklapweekend Leiden Centraal 6 en 7 april 2019

We kunnen niet meer terug

We wijzigen in het treinbeveiligingssysteem de bedrading, computers, relais, printplaten en alles erop en eraan. Zodra dat is gebeurd, gaan we testen. Dat is een spannend moment want we kunnen niet meer terug naar het oude systeem. We gaan er vanuit dat het goed gaat maar er is altijd een kans dat we een probleem tegenkomen. In dat geval kan er maandagochtend grote hinder voor treinreizigers zijn. Uiteraard zetten we alles op alles om de werkzaamheden op tijd en goed af te ronden.

Megaklus

ProRail werkt voortdurend aan het vernieuwen en verbeteren van het spoor. Zo ook rondom Leiden Centraal. In twee jaar tijd halen we 28 wissels weg, vervangen we 55 wissels en vernieuwen we over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers, ballast (spoorgrind) en bovenleiding. Zo houden we het spoor veilig en betrouwbaar. Tegelijkertijd passen we de hoogte van de perrons aan, zodat ze op hetzelfde niveau komen als de vloer van nieuwe treinen. Instappen wordt hierdoor een stuk makkelijker, ook voor mensen met een beperking.

Wat betekent dit voor reizigers?

Dit weekend rijden er bussen in plaats van treinen van en naar Leiden. Daarna rijden er tot maandag 15 april minder treinen. Afhankelijk van de dag en het traject wordt reizigers geadviseerd óm te reizen of gebruik te maken van vervangend busvervoer én rekening te houden met extra reistijd. Vanaf tien dagen van tevoren is de reisplanner van NS bijgewerkt. Het is aan te raden ook vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies op www.ns.nl of via de app van NS.

 


 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers