Eerste 24 uur gratis fiets stallen bij Amsterdamse treinstations

Nieuws

30 mei 2016

Het aantal Amsterdammers dat op de fiets naar het station gaat groeit in rap tempo. Op dit moment is dat 45 procent van alle reizigers, over een paar jaar 50 procent. Er komen dan ook nieuwe fietsparkeerplekken bij in Amsterdam. En: de eerste 24 uur gratis!

Stallingen betere benutten én bijbouwen

In de toekomst kunnen reizigers hun fiets de eerste 24 uur gratis stallen in alle Amsterdamse stationsstallingen. En Amsterdam heeft maar liefst ruim 50.000 fietsparkeerplekken extra nodig. De uitbreiding is gewenst bij de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Rai, Amstel, Bijlmer Arena, Sloterdijk, Muiderpoort en Lelylaan. We gaan ook kijken naar handige registratie- en detectiesystemen om de bestaande stallingsplaatsen beter te benutten. Deze plannen zijn op maandag 30 mei gepresenteerd door de gemeente Amsterdam, de Stadsregio Amsterdam, NS en ProRail. De partijen ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst om meer vaart te kunnen maken met de bouw van de nieuwe fietsparkeerplekken. ProRail is nog met het ministerie van IenM in gesprek over prioriteringscriteria voor toekenning van budgetten voor een aantal van genoemde stations.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers