Eerste bouwterrein project Zuidasdok

Nieuws

3 augustus 2018

Op de Arnold Schönberglaan, tussen het Gustav Mahlerplein en de Parnassusweg aan de Zuidzijde van station Amsterdam Zuid, is het eerste bouwterrein voor het project Zuidasdok ingericht. Dit bouwterrein wordt gebruikt als voorbouwlocatie. Een voorbouwlocatie is een werkterrein waar gebouwd wordt aan een bouwwerk dat later naar zijn definitieve plek wordt verplaatst.

Spoordekken bouwen

Op dit werkterrein worden in 2019 de spoordekken gebouwd, waarover straks treinen en metro’s rijden. Deze spoordekken zijn tegelijkertijd het dak van de nieuwe Brittenpassage, de tweede toegang van station Amsterdam Zuid. Later wordt het terrein op de Arnold Schönberglaan ook gebruikt voor de bouw van de tunnel die de A10 Zuid in Zuidas ondergronds brengt. Dit werkterrein blijft naar verwachting tot 2024 in gebruik. Ook tussen de A10 Zuid en de sporen ter hoogte van het gebouw van EY komen voorbouwlocaties. Daar worden de spoordekken gebouwd, die het dak vormen van de nieuwe fietstunnel die Buitenveldert en de zuidkant van Zuidas verbindt met het Beatrixpark.

Gustav Mahlerplein

De aan- en afvoer van zand, puin, slib, materiaal en materieel vindt plaats van 6 augustus tot en met 2 september op doordeweekse dagen tussen 06.00 en 23.00 uur.
Gedurende drie spitsmomenten wordt er geen zand aangevoerd, het gaat om de volgende tijdstippen: 07.00 - 09.00 uur, 12.00 - 13.00 uur en 16.00 - 19.00 uur.
Bij het kruisen van het Gustav Mahlerplein worden passanten verzocht even stil te blijven staan, dit oponthoud duurt enkele seconden.  Om ruimte te maken voor het werkterrein, voetgangers en laad- en losverkeer zijn de fietsparkeerplekken in de Arnold Schönberglaan komen te vervallen. Fietsers worden hier verwezen naar de fietsparkeergarage onder het Gustav Mahlerplein.

Wil je de ontwikkelingen op de Zuidas en het project Zuidasdok blijven volgen, meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief op de  website van Zuidas .

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers