Eerste deel nieuwe spoorbrug is in Utrecht

Nieuws

18 april 2017

Een brugdeel van maar liefst 600 ton en 56 meter lengte is met Pasen succesvol vervoerd van Schiedam naar Utrecht. Over het water, langs bruggen en sluizen en keurig aangeland op locatie langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Daar bouwt ProRail de nieuwe spoorbrug af.

Nog twee transporten te gaan

Het eerste transport is geslaagd. Er volgen nu nog twee brugdelen vanaf de werf van HSM Steel Structures in Schiedam naar Utrecht. En wel op zaterdag 22 april en op zaterdag 6 mei. Dan zijn alle brugdelen op de voorbouwlocatie en bouwt ProRail de spoorbrug af op de wal in Utrecht, langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Medio november wordt de complete spoorbrug ingevaren tussen de twee bestaande bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Meer capaciteit op het spoor

ProRail verdubbelt het spoor tussen Utrecht Centraal en Utrecht Leidsche Rijn van 2 naar 4 sporen. Zo maken we ruimte voor meer treinen. Eind 2018 is de spoorverdubbeling klaar voor gebruik.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers