Eerste Heftoren Botlekbrug weggevaren

Nieuws

20 november 2017

De eerste van de twee markante heftorens van de oude Botlekbrug in Rotterdam is zaterdag 18 november losgesneden en weggevaren op een groot ponton. En daar hebben we natuurlijk weer mooie plaatjes van.

Steeds een beetje minder

De oude Botlekbrug in Rotterdam verdwijnt stukje bij beetje uit beeld. Eerder werden ook al grote delen van de brug gesloopt. Op 3 december moet de tweede en laatste heftoren eraan geloven en later dit jaar volgen dan nog de pijlers en de rest van de brug.

Betere doorstroming voor weg, spoor en scheepvaart

ProRail, Rijkswaterstaat en aannemer A-Lanes werken aan de aanleg van een nieuwe spoorverbinding en een verbinding voor voetgangers en (brom)fietsers over de nieuwe Botlekbrug. De nieuwe brug kan meer weg- en treinverkeer aan dan de oude, en ook het scheepvaartverkeer profiteert: schepen kunnen na de sloop van de oude brug aan beide kanten tegelijk passeren, waardoor ze niet meer op elkaar hoeven te wachten.

Over de Botlekbrug

De nieuwe Botlekbrug is een van de grootste hefbruggen in Europa. De brug is sinds 2015 in gebruik. Hij vormt een belangrijke schakel voor weg-, spoor- en scheepvaartverkeer. De enorme afmetingen en gewichten, het grote aantal openingen, de hoge snelheid waarmee de brugdekken op en neer gaan en de combinatie van spoor- en wegverkeer maken de brug uniek in zijn soort.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers