Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Eerste omleidingen door aanleg derde spoor Duitsland 2019

Nieuws

18 januari 2019

Van zaterdag 19 tot en met maandagochtend 28 januari wordt er in Duitsland gewerkt aan de aanleg van een derde spoor tussen Emmerich en Oberhausen. Dit is de eerste keer in 2019 dat goederentreinen geen of minder gebruik kunnen maken van de Betuweroute en worden omgeleid via de grensovergangen in Venlo en Oldenzaal.

In Duitsland wordt tussen Emmerich en Oberhausen over een lengte van meer dan 70 kilometer een derde spoor aangelegd, onder meer ter verbetering van de aansluiting op de Betuweroute in Nederland. Een zeer ingrijpend en omvangrijk project. Langs het nieuwe spoor komen geluidsschermen, stations worden verbouwd, en meer dan 100 viaducten en bruggen worden aangepast of nieuw gebouwd. De bouw duurt nog jaren, maar als het eenmaal klaar is, is dat een belangrijke verbetering van de internationale goederencorridor die begint in de haven van Rotterdam, Amsterdam en Vlissingen en eindigt in het Italiaanse Genua. 

Omleidingen derde spoor Duitsland 

Tijdens de bouw zijn er periodes dat de Betuweroute niet of alleen gedeeltelijk beschikbaar is voor goederenvervoer. Dit weekend (zaterdag 19 en zondag 20 januari) is er tussen Emmerich en Oberhausen geen enkel treinverkeer mogelijk en vanaf maandagochtend 21 tot en met maandagochtend 28 januari 05:00 uur is maar een van beide sporen beschikbaar. Dit betekent dat goederentreinen worden omleid via de Brabantroute (grensovergang Venlo) en in mindere mate via Oost-Nederland (grensovergang Oldenzaal). Vervoer van gevaarlijke stoffen gaat wel zoveel mogelijk via de Betuweroute. 

Jaarkalender omleidingen 2019

Er volgen dit jaar nog meer periodes waarbij er door werkzaamheden geen of minder treinen kunnen rijden. Die staan in een jaarkalender die je vindt als bijlage onderaan deze pagina. 

Wat merkt u ervan? 

Op de omleidingsroutes zal het tijdelijk wat drukker zijn met treinverkeer. De omgeving krijgt hierdoor mogelijk met meer geluid en trillingen te maken. We stimuleren vervoerders om zoveel mogelijk stille treinen te gebruiken. Ook zorgen we ervoor dat nergens de wettelijke normen voor geluid worden overschreden. Verder zijn overwegen soms wat langer en vaker dicht.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers