Eerste portalen van de Zwolse Passerelle geplaatst

Nieuws

27 maart 2024

De werkzaamheden voor de bouw van de Passerelle zijn in volle gang. Het eerste deel van de duurzame loopbrug is zichtbaar op station Zwolle. Twee grote portalen van ruim zeven meter hoog zijn afgelopen week geplaatst door bouwer Dura Vermeer. Eén op het busperron en één op het treinperron.

Voorbereidingen in volle gang

In de nacht van donderdag 28 maart worden de resterende twee portalen geplaatst. Met een grote kraan worden de twee portalen op de noordelijke treinperrons geplaatst. Bij fabrikant Schmees & Lühn in Duitsland krijgt de Passerelle ondertussen steeds verder vorm. Het dek is opgebouwd uit 16 houten liggers. Vorige week voerde de houtfabriek een pre-assemblage uit. Dit om er zeker van te zijn dat de liggers naadloos in en aan elkaar passen.

  • Foto's via Dura Vermeer
    Foto's via Dura Vermeer

Inhijsen in vier dagen 

In de periode van 29 april tot en met 2 mei is er beperkt treinverkeer mogelijk van, naar en via Zwolle. Tijdens deze treinvrije periode hijsen we de liggers van de brug over het spoor in. Het brugdeel boven het busstation volgt later, in week 26. Geïnteresseerden kunnen meekijken vanaf een kijktribune aan de zuidzijde van het station. In 2025 is de Passerelle klaar voor gebruik.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers