Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Eerste stap naar vernieuwd station Gorinchem

Nieuws

16 oktober 2018

Vrijdag 19 oktober jl legden regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail, gedeputeerde Floor Vermeulen van Provincie Zuid-Holland en wethouder Joost van der Geest van gemeente Gorinchem de laatste stoeptegel in het op hoogte gebrachte perron 1 van station Gorinchem. Dit was een eerste mijlpaal in het beter toegankelijk maken van net station voor reizigers met een functiebeperking.

We bouwen een nieuwe tunnel. Aan de Haarwijk-zijde komt ook een nieuw perron. Dit nieuwe perron wordt bereikbaar gemaakt via een hellingbaan en een trap. Verder komt er een lift naar de nieuwe reizigerstunnel. Bij het ontwerp van de nieuwe tunnel hebben we rekening gehouden met de wensen van de omwonenden en de gemeente. Zo wordt de toegang tot de historische binnenstad van Gorinchem aantrekkelijker. En de tunnel krijgt representatieve en herkenbare ingangen.

Reizigers met een lichamelijke beperking kunnen het middenperron op dit moment bereiken via een overpad over de sporen, onder begeleiding van treinpersoneel. Deze tijdelijke situatie blijft bestaan totdat de nieuwe reizigerstunnel klaar is.

De oude tunnel blijft tijdens de bouw in gebruik en wordt verwijderd als de nieuwe tunnel klaar is. De bouw start medio 2018 en neemt ruim een jaar in beslag.

ProRail voert het project uit in samenwerking met de gemeente Gorinchem, de provincie Zuid-Holland en het Gehandicaptenplatform. Opdrachtgever is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers