Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Eindhoven Centraal weer open, herstel duurt weken

Nieuws

25 januari 2021

ProRail is onthutst over de schade die is aangericht tijdens de anti-coronarellen in Eindhoven op zondag 24 januari. Daarbij is op een ongekende en een werkelijk schandalige manier huisgehouden. Nadat het ergste puin was geruimd, kon het station dezelfde avond weer de deuren openen. Het gaat nog weken duren voordat alle schade is hersteld.

Medewerkers ongedeerd

Het pas vernieuwde station Eindhoven Centraal vormde zondagmiddag het doelwit van een menigte relschoppers. Met als trieste dieptepunten het op zijn kant gooien en in brand steken van een auto van ProRail Incidentenbestrijding, het vernielen van digitale reisinformatieborden, de sloop van de stationspiano, het plunderen van de lokale Jumbo en het ingooien van de ruiten aan de centrumzijde van het gebouw. Gelukkig bleven alle medewerkers ongedeerd, maar bij velen van hen zit de schrik er goed in.

  • Een ravage op station Eindhoven Centraal
    Een ravage op station Eindhoven Centraal
  • Een voertuig van ProRail incidentenbestrijding ging in vlammen op
    Een voertuig van ProRail incidentenbestrijding ging in vlammen op
  • Winkelpanden op het station werden flink beschadigd
    Winkelpanden op het station werden flink beschadigd

Hart onder de riem

CEO John Voppen van ProRail bracht samen met president-directeur Marjan Rintel van NS en staatssecretaris Stientje van Veldhoven van I&W vanochtend een bezoek aan het station en ProRail Incidentenbestrijding om de medewerkers een hart onder de riem te steken.

Tonnen aan schade

De schade in en rondom het station wordt op enkele tonnen geschat. Het volledig herstel kan wel twee maanden gaan duren. Dit heeft verder geen gevolgen voor het treinverkeer, maar reizigers zullen in de stationshal regelmatig worden geconfronteerd met herstelwerkzaamheden. NS en ProRail zijn voornemens de schade zoveel mogelijk te verhalen op de relschoppers en hebben aangifte gedaan bij de politie.

Foto's: Studio040 / Chris Bakker

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers