Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Eindhoven Strijp-S proeftuin nieuwe banken

Nieuws

6 maart 2017

Terwijl Eindhoven als Lampegat carnaval vierde, plaatste ProRail vorige week nieuwe banken op station Eindhoven Strijp-S. Net als station Eindhoven heeft Strijp-S nu banken met een houten zitting en leuningen. Om het milieu te sparen hergebruikten we de frames van de oude, zwarte draadstalen banken.

Dat het station er nu anders uitziet, is dus niet het gevolg van carnavaleske uitspattingen, maar een gerichte actie om dit station te moderniseren. De nieuwe banken ogen door het gebruik van hout veel aantrekkelijker en hebben een warme uitstraling. Zo doen we ons best het wachten op dit station te veraangenamen.

Slim hergebruik

Het hergebruik van de oude frames is een proef. We onderzoeken of het vervangen van metalen zittingen en leuningen door houten zittingen en leuningen de beleving van reizigers op het station positief beïnvloed. Wordt wachten minder erg? Gaan reizigers eerder zitten? Zitten ze prettiger?

Als de resultaten van deze proef positief zijn, passen we op meer stations de banken aan op deze manier. Ook de wachthuisjes op de zijperrons van station Eindhoven Strijp-S zijn aangepakt. Deze bieden nu meer beschutting dan voorheen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers