Elke avond Halloween

Nieuws

Gepubliceerd op 31 oktober 2017 - Laatste update: 16 augustus 2020 13:15 uur

Vleermuizen, adders, slangen, hazelwormen en salamanders. Ze leven allemaal langs het spoor tussen Kootwijk en Barneveld. Zodra vanavond de bouwvakkers bij de faunapassage Kootwijkerzand weg zijn, starten zij hun Halloweenfeestje. Ze moeten nog wel even tot maart 2018 wachten voordat zij hier officieel de oversteek onder het spoor en over de A1 kunnen maken voor hun 'trick or treat'-rondje.

(Bijna) klaar voor gebruik

De onderdoorgang onder het spoor en de brug over de A1 zijn al klaar. Op dit moment wordt de grond op en rond de brug aangebracht. Daarna zorgen planten en bomen voor de finishing touch. Er zijn nu al nu al volop diersporen in het zand te vinden, ondanks dat het werk pas in maart 2018 klaar is. Dat is een goed teken, want dat betekent dat de dieren hun weg naar de faunapassage weten te vinden.

Natuurgebieden verbinden

Met de bouw en het intensieve gebruik van spoorwegen, vaarwegen en autowegen zijn de natuurgebieden in Nederland in de afgelopen decennia versnipperd geraakt. Daardoor hebben dieren en planten soms een onnatuurlijk klein leefgebied. Het Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO) brengt daar verandering in. ProRail zorgt ervoor dat 79 knelpunten langs het spoor opgelost worden. Meer weten? Kijk dan op Natuurgebieden verbinden.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers