En weer heffen we een overweg op

Nieuws

Gepubliceerd op 14 oktober 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 16:04 uur

ProRail gaat opnieuw een overweg vervangen. Er komt een onderdoorgang voor in de plaats. Dit keer gaat het om de overweg in de Laan van Osseveld in Apeldoorn. Op 14 oktober tekende staatssecretaris Van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) in bijzijn van John Voppen (CEO ProRail) samen met de gemeente Apeldoorn voor de financiering van het project.

Beste overweg is geen overweg

John Voppen (CEO ProRail) is blij met de snelle besluitvorming: “Nu kunnen wij Apeldoorn een stuk veiliger maken door de overweg te vervangen door een onderdoorgang voor het wegverkeer. De beste overweg is immers geen overweg. Dat is en blijft onze missie."

Veiliger en minder hinder

We leggen er een onderdoorgang aan met tweemaal twee rijstroken met daaroverheen een brug voor fietsers en voetgangers. De nieuwe situatie wordt veel veiliger voor weggebruikers en draagt ook nog eens bij aan een betere verkeersdoorstroming in Apeldoorn. De Laan van Osseveld is namelijk een belangrijke verkeersader in de stad en onderdeel van de Apeldoornse Ring. Doordat de overweg verdwijnt zijn er minder stop- en optrekbewegingen. Dat zorgt voor minder uitstoot van CO2 en minder geluidhinder voor omwonenden. De bouw van de tunnel begint in 2021 en is naar verwachting in 2022 afgerond.

Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO)

De Rijksbijdrage aan de brug en de tunnel komt uit het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. ProRail voert dit programma in opdracht van het ministerie uit. Het LVO is gericht op meer veiligheid en minder hinder op en rond overwegen. Uniek onderdeel van het LVO is dat ProRail samen met de betrokken partijen kijkt naar de mogelijkheden om dit te realiseren vanuit het spoor, de weg én de omgeving.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers