Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Er gaat niets boven...

Nieuws

30 maart 2016

Nieuw meubilair! Groningen wordt de eerste provincie van het land waar alle stations worden uitgerust met nieuw stationsmeubilair. De ‘facelift’ van de noordelijke stations start dit jaar en moet eind volgend jaar zijn afgerond. Op alle stations staan dan nieuwe, comfortabele wachtruimtes en bankjes.

De nieuwe wachtruimtes met nieuwe banken zijn comfortabeler en beschermen reizigers beter tegen regen en wind. Door op regionale stations de voorzieningen te verbeteren, willen we meer mensen stimuleren om gebruik te gaan maken van de trein. Om dat te bereiken werkt ProRail in het project ‘Facelift Noordelijke Stations’ samen met de provincie Groningen, NS Stations, Arriva, gemeenten en de regio Groningen-Assen

Verbeteren voorzieningen

Naast de verbetering en vervanging van de wachtruimtes zijn er meer fietsenstallingen bij stations gekomen en is het aantal P+R-voorzieningen uitgebreid. Ook hebben de stations dynamische reisinformatie gekregen; dat zijn schermen waarop reizigers actuele reisinformatie kunnen vinden.

Facelift Noordelijke stations

Het project 'Facelift Noordelijke Stations' wordt betaald uit het Regiospecifiek Pakket (RSP), de compensatiegelden voor het niet-doorgaan van de Zuiderzeelijn. De provincie Groningen stelt uit de gelden ruim drie miljoen euro beschikbaar voor de make-over van de stations. Daarnaast neemt ProRail ook een deel van de kosten voor haar rekening.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers