Extra ruimte voor Maastrichtse fietsen

Nieuws

22 oktober 2015

Het station in Maastricht krijgt er 256 fietsparkeerplaatsen bij. De onbewaakte stalling aan de Meerssenerweg wordt flink uitgebreid.

Station Maastricht krijgt 265 extra fietsparkeerplaatsen met overkapping en aanbindplaatsen. De stalling krijgt twee lagen waarbij de bovenste fiets straks met een ‘lift’systeem handmatig op zijn plek gezet kan worden. De werkzaamheden starten  22 oktober en zullen eind december zijn afgerond. Tijdens de werkzaamheden kunnen mensen gebruik maken van een tijdelijke stalling. Na de uitbreiding is er rondom station Maastricht plek voor in totaal 616 fietsen.

Ruimte voor de fiets

De uitbreiding van het aantal fietsparkeerplaatsen bij station Maastricht maakt deel uit van het Actieplan Fietsparkeren is mogelijk geworden door bijdragen van de gemeente en het Ministerie van I&M. Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de 1,2 miljoen dagelijkse reizigers de fiets naar het station. En circa 15% pakt de fiets bij aankomst, om zo naar zijn of haar bestemming te komen. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail samen met regionale en lokale overheden fietsenstallingen bij stations door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Sinds 1999 zijn er landelijk 400.000 fietsparkeerplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 410 stations. Het aantal stallingsplaatsen is nu zo'n 450.000 en groeit de komende jaren naar ruim 600.000.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers