Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Extra scherpte op het spoor vanwege de hitte

Nieuws

7 augustus 2018

Volgens het spoorweerbericht van Weerplaza is het dinsdag voor even de laatste extreem hete dag. Zowel problemen met treinmaterieel als spoedreparaties aan de spoorsystemen en het spoor zelf kunnen dinsdagavond echter nog wel voor versperringen zorgen. Reizigers wordt geadviseerd om voor hun treinreis de reisplanner te raadplegen.

De storingensploegen van onze aannemers, onze incidentenbestrijders en de treinverkeersleiding spannen zich tot het uiterste in om zoveel mogelijk treinen te laten rijden.

Preventieve hitteschouw

ProRail en de aannemers controleren het spoor continu om te zien waar eventueel problemen kunnen ontstaan. In de volgende video leggen zij uit hoe zij te werk gaan:

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers