Extra spitstreinen tussen Groningen en Winschoten rijden

Nieuws

14 december 2020

Vanmorgen om 06:08 uur vertrok de eerste extra spitstrein vanuit Groningen naar Winschoten. Vanaf vandaag zijn er dus in de spits meer reismogelijkheden op het traject en is een treinreis met de extra treinen negen minuten sneller tussen beide plaatsen.

Meer en sneller

De vroege trein vanmorgen is een van de vijf extra treinen die in de ochtendspits rijden tussen Groningen en Winschoten. In de middagspits rijden er acht sneltreinen extra. Hierdoor is er meer spreiding van reizigers op het traject. In coronatijd prettig voor de afstand en voor de toekomst nodig om de nog steeds te verwachten groei in reizigers op te vangen.

De treinreis tussen Groningen en Winschoten is met de sneltreinen ook nog eens negen minuten sneller. Een nog betere verbinding tussen regio en stad. Daarnaast is de spitstrein ook de eerste stap van de toekomstige snelle treinverbinding tussen Groningen en Bremen, de Wunderline

Samenwerkende partijen

Provincie Groningen, ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkten samen aan de realisatie van de extra treinen. Sporen, stations en overwegen werden dit jaar aangepast door aannemer Strukton Rail B.V.. De Europese Unie is mede financier, aangezien de aanpassingen aan het spoor ook noodzakelijk zijn voor de Wunderline.

Betere bereikbaarheid van het noorden

Vanaf vandaag rijden er niet alleen extra treinen op het traject Groningen-Winschoten, maar ook op het traject Groningen-Leeuwarden en Leeuwarden-Sneek. Op drie trajecten tegelijk dus meer treinen en kortere reistijden. Een mooie stap in de verbetering van de bereikbaarheid van het noorden!

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers