Feestelijke onthulling De Regenbogen op Station Zwolle

Nieuws

Gepubliceerd op 26 augustus 2022

Het kunstwerk De Regenbogen is vrijdagmiddag 26 augustus onthuld aan de zuidzijde van station Zwolle. Het kunstwerk is ontworpen door studenten en staat symbool voor een divers en inclusief Zwolle. ‘Spirit, Serenity, Nature, Sunlight, Healing, Life’, staat er op het kunstwerk.

Kracht zit in de verschillen

Dorrit de Jong, verantwoordelijk wethouder, onthult het kunstwerk: “In Zwolle streven we ernaar dat iedereen mee kan doen. Dat is ook een van de speerpunten van het nieuwe coalitieakkoord. Inclusief samenleven betekent voor mij dat je jezelf mág en kán zijn. Juist in de verschillen zit de kracht van de mens. Met De Regenbogen op ons stationsplein laten we dit heel kleurrijk zien aan alle inwoners en bezoekers van de stad.” Aankomend weekend staat acceptatie en emancipatie centraal tijdens het Zwolle Pride Festival. Het festival startte met de onthulling van het kunstwerk.

"Als voorzitter van Trainbow en transgender mag en kan ik overal bij ProRail mijzelf zijn."

Franka van Brakel Inspecteur Treinbeveiliging

Inclusiviteit in de trein en op stations

Ook NS, Arriva en ProRail onderstrepen het belang van een inclusieve samenleving en maken dat dit weekend goed zichtbaar in Zwolle. Zo worden reizigers in Zwolle welkom geheten met onder andere een grote regenboogloper. Trainbow, het netwerk van NS en ProRail voor LHBTI+ collega’s, zal ook aanwezig zijn bij de opening. Bas Hogendorf van Trainbow: “Wij vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig kan voelen. Een kunstwerk zoals De Regenboogjes en de Zwolle Pride, dat draagt daar ontzettend aan bij. Vanuit Trainbow zijn we er dan ook graag bij.”

Franka van Brakel, inspecteur Treinbeveiliging bij ProRail, vertelt: “Bij ProRail is diversiteit en inclusie inmiddels breed gedragen. Bij ons mag en kan iedereen zichzelf zijn, iedereen is welkom. Als voorzitter van Trainbow en transgender mag en kan ik overal mijzelf zijn. Dat draag ik uit door zichtbaar te zijn en een open houding te hebben naar collega’s, onze opdrachtnemers en omgeving. Jezelf zijn werkt, voor iedereen!”

 

De feestelijke opening van het kunstwerk
De feestelijke opening van het kunstwerk

Meer over:

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers