Fietsenstalling station Deurne is opgeleverd

Nieuws

2 juni 2022

In december 2021 startte de realisatie van 248 extra fietsparkeerplekken bij station Deurne. ProRail en de gemeente Deurne besloten om dit op drie verschillende locaties rondom het station te doen. Na de opening van de eerste locatie in februari, zijn nu alle nieuwe fietsparkeerplekken opgeleverd.

Actieplan Fietsparkeren

Naast 248 nieuwe plekken om je fiets te parkeren, is ook het aantal kluizen uitgebreid van 88 naar 104 stuks en ook het aantal ‘buitenmodelfietsplekken’ is van 16 naar 40 gegaan. Dit zijn plekken voor fietsen met kinderzitjes, manden en brede banden.

Gereed voor de toekomst

Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken, verbetert ProRail samen met regionale overheden fietsenstallingen bij stations. Dit kan door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Het huidige programma Actieplan Fietsparkeren geeft uitvoering aan het beleid om meer fietsparkeerplekken bij stations te realiseren. Met de nieuwe fietsenstalling in Deurne wordt een eerste stap gezet om het Station als ‘vervoershub’ gereed te maken voor de toekomst.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers