Fietsorkest op oude spoorbaan

Nieuws

23 januari 2017

Een vrolijke boel gisteren in Utrecht, bij de opening van de Oosterspoorbaan. De oude spoorbaan is omgetoverd tot fiets- en wandelpark, een geweldige aanwinst voor de buurt. En voor Utrecht natuurlijk.

Goederenlijn wordt fiets- en wandelpad

De officiƫle opening werd op zondag 22 januari verricht door de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk, in gezelschap van een fietsorkest en tientallen kleurrijke fietsers. Een mooi moment voor de buurt, die zelf het initiatief nam voor de nieuwe bestemming van de spoorbaan. De Oosterspoorbaan is in 1874 aangelegd als verbinding tussen Utrecht en Hilversum en werd veel gebruikt voor goederenvervoer. Het deel ten zuiden van het Spoorwegmuseum kreeg een nieuwe functie. Denk daarbij aan een strook van 900 meter met een oppervlakte van 22.000 m2. Dat is omgevormd naar een nieuw fiets- wandelpark. Een verbinding tussen de binnenstad van Utrecht en het Kromme Rijngebied. Een prachtig park waar ruimte is voor buurtinitiatieven om het een nog mooiere plek te maken. Ter herinnering aan het spoorse verleden zijn de oude bovenleidingsportalen blijven staan. Meer informatie? Kijk op http://www.oosterspoorbaan.nl.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers