Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Filmpje: werk aan de Hefbrug bij Gouda

Nieuws

17 mei 2018

In opdracht van ProRail werkte aannemer Strukton tijdens het Hemelvaartweekend aan de Hefbrug bij Gouda. Bekijk hieronder het filmpje.

De Hefbrug in Gouda was al een tijdje een zorgenkind in het uiterst drukke treinverkeer tussen Utrecht en Rotterdam/Den Haag. De brug sloot niet goed, waardoor het risico op storingen en oponthoud voor scheepvaart en treinverkeer groot was. Aannemer Strukton is in februari begonnen met reparatie van de brug. Om de brug volledig te herstellen, moesten we de kabels waarmee we de brug omhoog hijsen vervangen. Daarna moesten we brug, spoor, bovenleiding en beveiliging weer goed afstellen. Lees meer over het onderhoud op www.prorail.nl/gouda.

Werk op 17 plekken

ProRail was in het Hemelvaartsweekend (donderdag 10 tot maandagochtend 14 mei) op zeventien plaatsen tussen Den Haag/Rotterdam en Utrecht aan het werk. Buiten het werk aan de Hefbrug bij Gouda waren de meest in het oog springende werkzaamheden de bouwwerkzaamheden aan het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer, een make-over van station Rotterdam-Alexander en de vervanging van een hogesnelheidswissel bij Gouda Goverwelle. Tussen Rotterdam en Gouda hebben we we onder meer wissels, rails en bovenleiding vervangen.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers