Final check op Den Haag Centraal

Nieuws

27 januari 2016

President-directeur Pier Eringa van ProRail heeft samen met een aantal Tweede Kamerleden een final check gedaan op Den Haag Centraal. Maandag 1 februari zal staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu het station officieel openen.

Metamorfose

Station Den Haag Centraal heeft de afgelopen jaren een metamorfse ondergaan. De stationshal is opgetrokken uit glas waardoor het een stuk lichter is in de hal. Ook is het station een stuk ruimer en overzichtelijker. Eringa kwam samen met de Kamerleden kijken hoe het nieuwe station eruit ziet. Tijdens deze 'final check' kregen ze allerlei informatie over het station, waaronder tal van weetjes. Zo is er 5.000 m2 glas verwerkt in de drie zijgevels van het station; verdeeld over 532 glasplaten van 650 kg per stuk.

Wybertjes

Ook het dak trok de aandacht. Het glazen dak van Den Haag Centraal bestaat uit een groot aantal ruitvormen, we noemen ze wybertjes, die op zonnige dagen zorgen voor een prachtig schaduwspel op de vloer van de stationshal. 

Nieuw Den Haag Centraal

Onder een glazen dak van twee voetbalvelden groot, komen nu alle soorten openbaar vervoer bij elkaar. Het nieuwe station is ruim, licht en overzichtelijk. Op verschillende verdiepingen van het station vinden de reizigers gemakkelijk aansluiting op het Haagse trein-, bus- en tramverkeer. ProRail werkt aan de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen. Het totaal vernieuwde Den Haag Centraal maakt hier deel van uit.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers