Flinke spoorschade bij Wouw

Nieuws

28 april 2017

Vrijdagochtend is een NS Intercity om iets voor 7.00 uur in botsing gekomen met een dieplader op de bewaakte overweg aan de Plantagebaan in Wouw bij Roosendaal. De Veiligheidsregio MWB meldt dat de conducteur hierbij lichtgewond is geraakt. Pier Eringa, president-directeur ProRail, is direct ter plekke gegaan en heeft laten weten geschrokken te zijn van dit tweede ernstige ongeval binnen een week met groot bouwmaterieel en samen met de wegbeheerders te willen onderzoeken hoe we dit soort incidenten kunnen voorkomen.

Spoorschade

Door de botsing bij Wouw zijn het spoor en de overweginstallatie is zwaar beschadigd. Wanneer de trein is weggehaald kunnen we de schade definitief opnemen en bepalen welke herstelwerkzaamheden nodig zijn. Op dit moment wordt de trein weer op de rails gezet, waarna de trein kan worden weggesleept. ProRail kan nog niet exact aangeven hoe lang het weghalen van de trein en de andere werkzaamheden gaan duren.

Tweede ongeval binnen een week

De botsing vanochtend was het tweede ernstige ongeval binnen een week met groot bouwmaterieel. Afgelopen maandag botste een trein op een graafmachine bij Deurne. Pier Eringa wil samen met de wegbeheerders onderzoeken hoe we dit soort incidenten kunnen voorkomen. In een reactie laat hij weten: ”De schade is enorm. We mogen van geluk spreken dat hierbij geen slachtoffers zijn gevallen. Het had zoveel slechter kunnen aflopen. Ongelukken zijn altijd mogelijk, maar als zoiets twee keer in een week gebeurt, kan je niet meer spreken van een incident. Je kan je afvragen of we niet met extra maatregelen moeten komen, samen met de wegbeheerders. Waarbij je dan iedere situatie afzonderlijk bekijkt: Waar kun je het met de techniek oplossen, waar met overweg en omliggende wegen. En waar gaat het om gedrag van weggebruikers.”

Bussen

Vanwege de aanrijding rijden er tussen Bergen op Zoom en Roosendaal bussen in plaats van treinen. Check voor je op reis gaat de reisplanner van je vervoerder voor het meest actuele reisadvies.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers