Flinke verbeteringen voor station Heiloo

Nieuws

11 april 2024

De perronkap van station Heiloo vertoont na jaren gebruik tekenen van slijtage en corrosie. Daarom wordt de perronkap vervangen door een nieuw ontwerp dat past bij de omgeving. Naast de vernieuwing van de kap krijgen andere onderdelen van het station ook meteen een update. Zo maken we station Heiloo klaar voor de toekomstige reizigersgroei.

Nieuw ontwerp

"De vernieuwde perronkap krijgt een moderne en duurzame uitstraling, waarbij de oude draagconstructie wordt hergebruikt", vertelt Mina Nisar, projectmanager bij ProRail. "De kolommen worden geconserveerd en krijgen een nieuwe kleur."

"De nieuwe kap krijgt, net als in de huidige situatie, regenschermen om reizigers comfortabel te laten wachten. Deze regenschermen worden gemaakt van biobased materiaal. De kap wordt iets verlengd en krijgt een schuine luifel bij de entree. Alle kabels worden mooi weggewerkt, waardoor een rustige uitstraling ontstaat. Het hout in het dak draagt bij aan een warme sfeer."

Het dak rusten we uit met zonnepanelen die de energie voor het station gaan opwekken. Deze energie wordt gebruikt voor essentiële functies zoals verlichting en reisinformatie.

Ontwerp nieuwe perronkap station Heiloo
Ontwerp nieuwe perronkap

Nieuwe perrons en zitplekken

Ook de tegels op het perron en de zitplekken krijgen een update. Daarnaast biedt de huidige situatie op het perron te weinig ruimte voor de verwachte reizigersgroei. Daarom passen we het ontvangstdomein aan. Zo wordt er meer ruimte gemaakt voor de reiziger. De huidige kiosk en het openbare toilet zullen in de nieuwe situatie verdwijnen.

Planning

Aannemer K_Dekker bouw & infra BV gaat de werkzaamheden uitvoeren. We verwachten de voorbereidende werkzaamheden begin 2025 op te starten. Het station zal in twee periodes in 2025 gesloten zijn. Dat is noodzakelijk voor de sloop van de oude kap en de bouw van de nieuwe. Tussen deze periodes blijft het station open. Reizigers kunnen dan wel enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers