Foto terugblik: bouw onderdoorgang Dieren

Nieuws

30 oktober 2018

In Dieren is afgelopen weekend hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe onderdoorgang. Iets verderop werden ook delen van het spoor vernieuwd. Een terugblik in foto’s.

Onderdoorgang Dieren 

Aannemer BAM zette meer dan 120 mensen in om damwanden te plaatsen. Inclusief de overgang van de zomer- naar de wintertijd werd er in ploegendiensten 76 uur aan één stuk door gewerkt. De bouw van de onderdoorgang is onderdeel van het project Traverse Dieren

Damwand plaatsen onderdoorgang Dieren
Damwand plaatsen onderdoorgang Dieren

Archeologie 

Tijdens de werkzaamheden voor de onderdoorgang in Dieren werd onverwacht een oude fundering aangetroffen. De fundering bestaat uit metselwerk en is vermoedelijk in de 19e eeuw van een spoorbrug over het Apeldoorns Kanaal geweest. 

Aantreffen oude fundering spoorbrug Apeldoorn
Aantreffen oude fundering spoorbrug Apeldoorn

Spoorvernieuwing 

Ter hoogte van station Dieren werden enkele wissels vernieuwd. En in De Steeg werd een zogeheten bovenleidingsportaal vervangen en in Brummen werd een overweg vernieuwd en zijn diverse seinen aangepast.  

Slijpen tijdens spoorvernieuwing
Slijpen tijdens spoorvernieuwing

Traverse Dieren 

In Traverse Dieren werken provincie, gemeente en ProRail aan een betere doorstroming van het verkeer en een veilige stationsomgeving in Dieren.  In het voorjaar van 2018 is de open tunnelbak in gebruik genomen. Met de bouw van de onderdoorgang Kanaalweg gaat het project de laatste fase in. Naar verwachting is het gehele project Traverse Dieren in 2020 gereed. Vooruitlopend daarop zijn eind januari 2019 de belangrijkste overige werkzaamheden, waaronder de herinrichting van het gehele stationsgebied, gereed.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers