Fotoblog: bouw onderdoorgang Eygelshoven loopt voorspoedig

Nieuws

8 april 2016

In het prachtige Limburgse heuvellandschap staat bij Eygelshoven een nieuwe onderdoorgang, die bijna klaar is om onder het spoor te worden geschoven. De onderdoorgang gaat deel uitmaken van de nieuwe ringweg rondom de stadsregio Parkstad Limburg.

Buitenring Parkstad Limburg is een nieuwe autoweg die straks bestaat uit twee rijbanen van elk twee rijstroken. Bij Eygelshoven kruist de nieuwe ringweg het spoor en daarom bouwen we in opdracht van de provincie Limburg samen met aannemer Besix een nieuwe onderdoorgang. Om het treinverkeer zo min mogelijk te hinderen is de onderdoorgang voorgebouwd op locatie en zal deze in zijn geheel onder het spoor worden geschoven. 

Flink duwen 

Een betonnen 'bak' van bijna 4 miljoen kilo duw je natuurlijk niet zomaar op zijn plek. Daarom is voor de hele operatie vier dagen uitgetrokken en zal het treinverkeer vanaf donderdag 5 mei tot en met zondag 8 mei worden stilgelegd. Eerst wordt het spoor opgebroken en daarna zal de betonnen ruwbouw met behulp van vijzels op zijn plek worden geschoven. Daarna wordt het spoor weer teruggebouwd zodat de treinen maandagochtend 9 mei weer kunnen rijden. 

Wel zo veilig

ProRail is blij dat er een onderdoorgang onder het spoor komt. In tegenstelling tot overwegen lopen we bij onderdoorgangen geen risico op storingen of ongelukken. Het is de meest veilige manier waarop spoor- en wegverkeer elkaar kunnen kruisen.  

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers