Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Fotoblog: krant haalt alles uit de kast voor station Breda

Nieuws

24 augustus 2015

Vanaf dag één volgt regionaal dagblad BN de Stem de bouw van het nieuwe station in Breda op de voet. Regelmatig nemen verslaggevers van de krant een kijkje op het station en het bouwterrein. Om het project goed in beeld te brengen wordt alles uit de kast getrokken.

Zo liet de krant deze maand prachtige luchtfoto’s maken om het project goed in beeld te brengen. Je kunt er goed op zien hoe hard het nu gaat met de bouw en ook valt goed te zien dat het grootste gedeelte van het station al klaar is. Bouwen gebeurt vooral op de plek waar de twee rode torenkranen staan. Dit gaat om de zuidkant ofwel centrumzijde van het station.

Heel nieuwsgierig

Alsof de luchtfoto’s niet voldoende waren, wilde verslaggever Léon Krijnen graag zelf een kijkje nemen in een van de beide torenkranen. Dat hij hiervoor speciaal een veiligheidstraining moest volgen, had hij er zonder meer voor over. Vorige week was het zover en mocht hij gewapend met zijn fotocamera naar boven. Ook dit leverde een paar prachtige foto's op.

Uniek station Breda

De bouwcombinatie Ballast Nedam/Hurks bouwt in Breda in opdracht van NS, ProRail en de gemeente Breda een uniek station. Werken, wonen, winkelen en reizen worden in één gebouw geïntegreerd. Het nieuwe station telt straks zeven sporen, drie perrons, een busstation, 22.000 vierkante meter kantoorruimte en 150 woningen. Op het dak komt bovendien een parkeerplaats voor 720 auto's en in de ondergrondse passage zit 9.000 vierkante meter aan winkelruimte. Volgens de huidige planning is het nieuwe station najaar 2016 helemaal klaar voor gebruik.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers