Fotoblog: ondertussen in Breda

Het gaat hard met de bouw van het nieuwe station in Breda. Zelfs zo hard dat afgelopen vrijdag de laatste grote torenkraan kon worden afgebroken. Daarmee zijn we definitief beland in de afbouwfase.

In de fietsenkelder, op het parkeerdek, in de woningblokken en in de nieuwe stationshal; overal wordt keihard gewerkt door de medewerkers van de bouwcombinatie Ballast Nedam/Hurks. Nog een paar maanden en dan moet het nieuwe station helemaal klaar zijn. Er is zelfs door de opdrachtgevers NS Stations, de gemeente Breda en ProRail al een officiële datum geprikt voor de opening; dat wordt donderdag 8 september.

Station Breda

In Breda bouwen Ballast Nedam/Hurks in opdracht van NS, ProRail en de gemeente Breda een nieuw station omdat het oude station niet meer voldeed aan het groeiend aantal reizigers. De bouw startte in 2012 en verplaatste zich in september 2014 van de noord- naar de zuidkant. Hier wordt nog tot dit najaar gewerkt aan de bouw van de nieuwe entree, een nieuwe fietsenstalling en twee woningblokken. Breda krijgt een uniek station waarin werken, wonen, winkelen, parkeren en reizen worden gecombineerd in één groot gebouw.

Gepubliceerd op