Fotoblog: ondertussen in Eindhoven

Nieuws

Gepubliceerd op 19 februari 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 10:50 uur

Noeste arbeid verstopt achter de bouwschermen op station Eindhoven. Samen met de mannen van aannemer Heijmans werken we keihard aan de vernieuwing van het station. Nog een paar maanden te gaan.

Vloeren storten, het lassen van bewapening en stalen balken leggen; hoewel reizigers er weinig van kunnen zien, gebeurt op dit moment heel veel achter de schermen op station Eindhoven. Zo is de oude passage volledig gestript zodat die weer in oude luister kan worden hersteld. En tussen de oude en nieuwe passage is men druk bezig met de bouw van liftschachten. Iets verderop wordt aan de kant van de buszijde hard gewerkt aan de uitbreiding van de noordhal. Het zijn de laatste loodjes want als alles goed gaat, zijn we komende zomer klaar.  

Vernieuwing station Eindhoven

Eindhoven krijgt een nieuwe, 13 meter brede reizigerspassage ontworpen door architect Luc Veeger van Arcadis met aan weerszijde winkels en reizigersvoorzieningen. Dankzij liften en op- en neergaande roltrappen zijn de perrons straks voor iedereen zelfstandig bereikbaar. De vernieuwing van het monumentale station kost circa 70 miljoen euro en wordt gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, NS Stations, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven. ProRail is opdrachtgever namens alle partijen en voert de bouw uit samen met aannemer Heijmans.

Meer over:

Meer nieuws

Stem op ProRail.nl

Onze website is genomineerd voor de felbegeerde titel Website van het Jaar. Help je ons aan deze mooie publieksprijs?

Breng hier je stem uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers