Fotoblog: Ondertussen in Helmond

Nieuws

Gepubliceerd op 17 maart 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 10:55 uur

Nog even en dan is Helmond weer een onderdoorgang onder het spoor rijker. Bouwvakkers leggen op dit moment de laatste hand aan de onderdoorgang Kasteelherenlaan die onderdeel is van een nieuwe rondweg in Helmond West. Een van de laatste werkzaamheden is het betegelen van de wanden.

Om de tegels te kunnen plaatsen is er een soort tent om de wanden heen gebouwd waar warme lucht in naar binnen wordt geblazen. Zo kunnen de vers aangebrachte tegels goed drogen. Over een paar weken zit het werk erop en wordt de onderdoorgang overgedragen aan de gemeente. Die gaat de weg nog asfalteren.

Nieuwe onderdoorgang wel zo veilig

De nieuwe onderdoorgang kruist op een veilige manier een fietspad, het spoor en de Houtse Parallelweg. Door de komst is de overweg Corthenbachstraat opgeheven. En dat is altijd goed nieuws omdat een overweg soms tot storingen kan leiden en er altijd een klein risico blijft bestaan op ongelukken. Met een ongelijkvloerse kruising hebben trein- en wegverkeer geen last meer van elkaar en wordt de doorstroming voor beide sterk verbeterd.

Mahatma Ghandi

Helmond geeft spooronderdoorgangen standaard de naam van een wereldburger. De onderdoorgang Kasteelherenlaan is omgedoopt tot Mahatma Ghandi. ProRail bouwt deze nieuwe onderdoorgang samen met aannemer Colijn in opdracht van de gemeente Helmond. De bouw wordt gefinancierd door de gemeente en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers