Fotoblog: ondertussen in Tilburg

Nieuws

16 september 2015

Een monsterklus was het. Het op z'n plek schuiven van de nieuwe stationspassage in Tilburg, nu al bijna een jaar geleden. Benieuwd hoe het er nu voor staat? We lieten onze fotograaf een kijkje nemen.

Nog even en dan valt er van de ruwbouw van de passage niet veel meer te zien. In rap tempo verdwijnt het beton onder de tegels waarover reizigers straks de weg naar het perron weten te vinden. Kortom, de afbouwfase is begonnen. En dat moet ook wel, want het is de bedoeling dat de nieuwe passage eind dit jaar in gebruik wordt genomen. Helemaal af zal de passage dan nog niet zijn, maar de reiziger kan er wel alvast gebruik van maken.

Waarom een nieuwe reizigerspassage?

Station Tilburg gaat uitbreiden. Door het groeiend aantal reizigers en de ontwikkeling van de Spoorzone door de gemeente Tilburg, wordt het station verbouwd. Een nieuwe, veel bredere, reizigerspassage geeft de reiziger meer ruimte en vormt een belangrijke interwijkverbinding naar de noordzijde van het station. In de passage worden winkels en reizigersvoorzieningen gerealiseerd om de reis en het verblijf op het station zo aangenaam mogelijk te maken.

Bereikbaar

Ook is het station straks beter toegankelijk voor mindervaliden en reizigers met bagage door liften en roltrappen naar alle perrons. Voor fietsers en voetgangers wordt een tweede passage gebouwd onder het spoor door, ter hoogte van de Willem II straat. Deze ligt 300 meter ten oosten van het station.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers