Fotoblog: reparatie LPG wagon Breda

Nieuws

Gepubliceerd op 13 juni 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:14 uur

Afgelopen weekend is de LPG-wagon, die tijdelijk op een veilige plek op het emplacement van Breda stond, gerepareerd. In Het treinverkeer rond Breda moest helaas tijdelijk stilgelegd worden voor deze werkzaamheden. Op het afgesproken tijdstip heeft ProRail zondagochtend de sporen weer vrijgegeven. Bekijk de foto's van de werkzaamheden in dit fotoblog.

In nauwe samenwerking met vervoerder, Veiligheidsregio Midden- West-Brabant, gemeente Breda en transporteur Mammoet is de wagon afgelopen weekend voorzien van nieuwe assen, zodat de wagon zijn weg kon vervolgen.

Herstel

Van zaterdag- op zondagnacht is het onderstel van de wagon gedemonteerd. Vervolgens is de ketel door twee grote hijskranen omhoog gehesen. De kranen hesen de ketel één meter de lucht in. Daarna is het defecte onderstel verwijderd en het nieuwe onderstel onder de ketel geschoven. De werkzaamheden verliepen succesvol. Om 11:00 gaf ProRail de sporen weer vrij en om rond 12.15 uur zondagmiddag kon de LPG wagon alsnog naar eindbestemming in Geleen worden gebracht.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers