Fotoblog: terugblik spoorvernieuwing Eindhoven - Weert

Nieuws

17 oktober 2016

De treinen rijden weer tussen Eindhoven en Weert. Afgelopen weekend zijn hier op verschillende plaatsen delen van het spoor vernieuwd. Ook in de nachtelijke uren werd hard doorgewerkt en rond zonsopgang leverde dat schitterende beelden op.

Op diverse locaties liggen in Heeze en Geldrop nu nieuwe dwarsliggers, spoorstaven en spoorstenen (ballast). Dat betekent dat de treinen er weer comfortabel en veilig overheen kunnen rijden. De nieuwe spoorstaven gaan zo'n 20 tot 30 jaar mee, afhankelijk van het gebruik van de spoorlijn. 

ProRail vernieuwt 

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. En daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het 175-jarig bestaan van de spoorwegen. Beter en meer treinverkeer is goed voor de economie.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers