Fotoblog: vanuit de lucht spoorvernieuwing Eindhoven - Venlo

Nieuws

27 oktober 2016

Wissels, overwegen, spoorstaven en dwarsliggers. Tussen Eindhoven en Venlo wordt deze week veel vernieuwd. Vanuit de lucht krijg je een goed beeld van de diverse werkzaamheden.

De werkzaamheden startten afgelopen zaterdag en liggen vooralsnog keurig op schema. Vanuit de lucht is goed te zien dat op sommige plaatsen het spoor al is vernieuwd; het spoor oogt hier duidelijk 'schoner' en 'witter' dan de rest. Ook zie je vanuit de lucht heel goed de grote machines die de aannemer gebruikt om het spoor te vernieuwen. Mooi voorbeeld daarvan is de kraan bij Helmond die bezig is een wissel te vernieuwen. 

Bewust combineren

We hebben de werkzaamheden in overleg met reizigers- en goederenvervoeders bewust gepland in de herfstvakantie, mede om de hinder voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken. We voeren meerdere werkzaamheden tegelijkertijd uit zodat we daar niet apart voor hoeven terug te komen. Maar natuurlijk blijft ook na deze grootschalige spoorvernieuwing onderhoud noodzakelijk. Dat blijft altijd doorgaan, 365 dagen per jaar, 24 uur per dag.

Betrouwbaar spoor

Spoorstaven, wissels, dwarsliggers en spoorstenen gaan gemiddeld enkele tientallen jaren mee. De levensduur is wel sterk afhankelijk van de intensiteit van het treinverkeer. Eindhoven – Venlo is een druk bereden spoorlijn waar ook veel goederentreinen gebruik van maken. Door het spoor tijdig te vernieuwen houden we het in goede conditie zodat de treinen er veilig en betrouwbaar overheen kunnen blijven rijden.

ProRail vernieuwt

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. En daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het 175-jarig bestaan van de spoorwegen. Beter en meer treinverkeer is goed voor de economie.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers