Foto's: 600 nieuwe dwarsliggers in Hoorn

Nieuws

11 september 2017

Het Nederlandse spoor wordt zeer intensief gebruikt en ProRail zorgt ervoor dat het in goede conditie blijft. In Hoorn hebben we het afgelopen weekend sporen, dwarsliggers en wissels weggehaald en volledig vernieuwd. En daar zijn mooie foto's van gemaakt!

600 dwarsliggers en 800 ton ballast 

In het weekend van 9 en 10 september was er geen treinverkeer mogelijk van en naar Hoorn. Het spoor werd namelijk compleet weggehaald en opnieuw opgebouwd. En dat in een tijdsbestek van zo'n 50 uur. Spoorvernieuwing vergt een goede voorbereiding en planning. Oud materiaal moet immers eerst worden afgevoerd om vervolgens nieuwe wissels en ballast aan te kunnen voeren. Daarvoor worden speciale ballast- en werktreinen ingezet. Naast 600 dwarsliggers en 800 ballast zijn ook vier wissels vernieuwd in Hoorn. Maandagochtend 11 september reden de treinen keurig op tijd over het nieuwe spoor, alsof er niets gebeurd was. ProRail vernieuwt, verbetert en verduurzaamt.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers