Foto's: 72 uur hard werken tussen Amsterdam en Alkmaar

Nieuws

11 juni 2019

Afgelopen Pinksterweekend reed ProRail het dek voor een nieuwe onderdoorgang onder het spoor in Heiloo. Ook maakten we in Castricum een bouwkuip voor de aanleg van liften en hebben we de hellingbaan van het station verbreed. Hierdoor reden er 72 uur geen treinen over het spoor tussen Amsterdam en Alkmaar.

Weer en wind

Ondanks storm en tegenwind verliepen de werkzaamheden goed en bleven we prima binnen de planning. Het werd even spannend toen zaterdag het plaatsen van de damwandplanken in Heiloo vanwege te sterke wind moest worden uitgesteld. Na de herstart later die dag liep het werk ook daar weer op rolletjes en werden alle werkzaamheden maandagavond, ruim voor de eerste treindienst, afgerond.

Onderdoorgang Vennewatersweg

In Heiloo is de plaatsing van het spoordek een keerpunt in de bouw van de onderdoorgang Vennewatersweg. We werken nu verder aan het betonwerk van de wanden en vloeren en aan de afbouw en afwerking van de onderdoorgang. Zonder tegenslag nemen we de onderdoorgang in het voorjaar van 2020 in gebruik.

Station Castricum

Voor reizigers op station Castricum is het even wennen: vanwege de vernieuwing van het station is de onderdoorgang afgesloten aan de Duinzijde. Treinreizigers kunnen het perron bereiken via de perrontoegang Kramersweg/Mient of via de stationsingang aan de Stationsweg. Deze situatie duurt tot en met het najaar van 2019. Aansluitend starten de werkzaamheden aan de dorpszijde. Zonder tegenslag is station Castricum in de zomer van 2020 helemaal klaar.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers