Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Foto's afwerken van station Assen

Nieuws

2 mei 2018

Mooie foto's van de bouw van het nieuwe station Assen. Het schiet op, maar er is nog veel werk aan de winkel. 13 mei openen we de reizigerstunnel al terwijl we daarna verder de afwerking afronden. De opening van het gehele station is in het najaar 2018.

Lichtdoorlatend dak 

Assen krijgt een bijzondere overkapping van hout. Het lichtdoorlatende dak is een echte onderscheidende blikvanger voor de stad. De constructie staat al helemaal overeind en de lichtdoorlatende dakplaten liggen erop. De rand van het dak brengen we later aan. Ook brengen we nog duurzaam sedum op het dak aan.

Kenmerkende houten kap van het nieuwe station in Assen.
Kenmerkende houten kap van het nieuwe station in Assen.

Reizigerstunnel eerst open

De tunnel is momenteel een drukke werkplaats vol materialen en vakmannen die de laatste hand aan wanden, muren en plafonds leggen. De vloer krijgt mooie rode betegeling. De wanden werken we strak af met witte tegels en stuc. De tunnel is 13 mei voor het eerst open voor reizigers. Maandag 14 mei is er in de ochtendspits een uitdeelactie om te vieren dat we al zo ver gekomen zijn.

Blik in de nieuwe reizigerstunnel-in-afbouw van station Assen.
Blik in de nieuwe reizigerstunnel-in-afbouw van station Assen.

Blik in de nieuwe reizigerstunnel. Er is nog veel werk aan de winkel, maar 13 mei komen de eerste reizigers hier doorheen.

(Tegelen langs de wanden.)

Tegelzetters aan het werk langs de opgaande perrontrappen.

(Vakmannen maken er een mooi geheel van. )

Tegels worden nauwkeurig op de wand geplaatst.

Fietsenstalling in juni open

De nieuwe ondergrondse fietsenstalling ligt iets achter op schema. We kregen afgelopen weekend met tegenslag te maken: zware regenval veroorzaakte wateroverlast waardoor we eerst de vloer moeten drogen. Op korte termijn gaat de stalling alsnog open: 4 juni kun je daar je fiets kwijt, maar tot die tijd zijn de tijdelijke stallingen normaal beschikbaar.

De nieuwe fietsenstalling is bijna weer droog en kan dan afgbouwd worden.
De nieuwe fietsenstalling is bijna weer droog en kan dan afgbouwd worden.

Bestraten en inrichten

Stratenmakers leggen een gloednieuwe vloer aan onder de overkapping van het station. Om het station komt ook nieuwe bestrating. Prettig en veilig gebruik staan immers voorop. Vandaar dat we ook werken aan de woonkamer (kiosk), bewegwijzering en verlichting. Reizigers lopen er straks al doorheen. Ondertussen werken wij verder, tot in het najaar van 2018 alles klaar is en het tijd is voor de echte opening.

Rood tegelwerk voor de trappen. Het schiet op!
Rood tegelwerk voor de trappen. Het schiet op!

De trappen voorzien we van rode tegels. Voor een deel moeten ze er nog op.

Steen voor steen gaat de bestrating erin.
Steen voor steen gaat de bestrating erin.

Bestrating onder de overkapping: steen voor steen gaat de vloer erin.

(Het is stevig doorwerken om alles af te krijgen.)

Platen op maat zagen en gáán. Alles voor de reizigers.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers