Foto's: alweer een stukje minder oude Botlekbrug

De oude Botlekbrug in Rotterdam wordt deze maanden gesloopt. Dit weekend is er weer een flink brok afgevoerd. We maakten een paar mooie foto's.

Betere doorstroming voor weg, spoor en scheepvaart

ProRail, Rijkswaterstaat en aannemer A-Lanes werken aan de aanleg van een nieuwe spoorverbinding en een verbinding voor voetgangers en (brom)fietsers over de nieuwe Botlekbrug. De nieuwe brug kan meer weg- en treinverkeer aan dan de oude, en ook het scheepvaartverkeer profiteert: schepen kunnen na de sloop van de oude brug aan beide kanten de nieuwe brug passeren.

Over de Botlekbrug

De nieuwe Botlekbrug is een van de grootste hefbruggen in Europa. De brug is sinds 2015 in gebruik. Hij vormt een belangrijke schakel voor weg-, spoor- en scheepvaartverkeer. De enorme afmetingen en gewichten, het grote aantal openingen, de hoge snelheid waarmee de brugdekken op en neer gaan en de combinatie van spoor- en wegverkeer maken de brug uniek in zijn soort.

Meekijken op afstand

De sloopwerkzaamheden zijn via een livestream te volgen: prorail.nl/projecten/botlekbrug. Daar staat ook actuele informatie over de werkzaamheden. In verband met de sloopwerkzaamheden is scheepvaart- en is de brug afgesloten voor wegverkeer.

 

Gepubliceerd op

Gerelateerde projecten