Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Foto's: Bloedhete dagen in Gouda

Nieuws

2 augustus 2018

Droog, bloedheet en stoffig. Dat zijn de omstandigheden waaronder de mensen van StruktonRail en ProRail 19 wissels en twee kilometer spoor vernieuwen bij Gouda. Veel water drinken dus en het spoor tijdig natspuiten. En rustig doorademen...

Gouda is van maandag 30 juli tot dinsdag 7 augustus vroeg in de ochtend niet bereikbaar per trein. Die dagen voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor. Rondom Gouda wordt 75 procent van het spoornet vernieuwd om te zorgen dat de trajecten van Utrecht via Gouda naar Rotterdam en Den Haag betrouwbaar, veilig en goed berijdbaar blijven voor reizigers- en goederenvervoer. Ook tussen Gouda en Alphen aan den Rijn rijden in die periode geen treinen.

Combineren van werkzaamheden

ProRail werkt continu aan een nog grotere betrouwbaarheid van het spoor door onderhoud, vernieuwing en uitbreiding. Over de periodes en spreiding van de werkzaamheden is goed nagedacht. Omdat de werkzaamheden zo omvangrijk zijn is in overleg met vervoerders besloten deze te spreiden over een lange periode. Daarnaast worden werkzaamheden zoveel mogelijk uitgevoerd op tijdstippen dat er minder reizigers zijn: ’s nachts, in het weekend of zoals nu in de vakantie. Om zo efficiënt mogelijk te zijn, combineren we het werk door ook op andere plekken op de route aan de slag te gaan op momenten dat het treinverkeer van en naar Gouda toch al stil ligt.

Andere werkzaamheden

Zo zijn we bijvoorbeeld ook aan de slag op Rotterdam Centraal met de vernieuwing van een aantal wissels. Op Rotterdam Alexander worden de perronkappen weggehaald. Dit gebeurt in het kader van de upgrade van station Rotterdam-Alexander. Op station Ypenburg wordt de perronkap geconserveerd. Bij Lansingerland-Zoetermeer leggen we blindegeleidelijnen aan op het nieuwe perron en wordt verder gewerkt aan het houten plafond. Meer informatie over dit nieuwe station staat op https://www.stationlansingerland-zoetermeer.nl/(link is external) (link is external).

Wat betekent dit voor reizigers?

Afhankelijk van de dag en het traject wordt reizigers geadviseerd óm te reizen of gebruik te maken van vervangend busvervoer én rekening te houden met extra reistijd. Vanaf 10 dagen van tevoren is de reisplanner van NS bijgewerkt. Het is aan te raden ook vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies op www.ns.nl(link is external) (link is external)  of via de app van NS.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers