Foto's bouw kap station Assen over de sporen

Nieuws

22 november 2017

Dit weekend is er veel werk verzet op het spoor! Zo werkte ProRail met aannemer Hegeman zaterdag 18 en zondag 19 november aan het dak boven de sporen in Assen. De luifel boven het nieuwe station kreeg weer meer vorm. Hieronder een aantal foto's van het weekendwerk!

Houten dak is als een puzzel

Station Assen krijgt een bijzondere overkapping gemaakt van hout, naar een ontwerp van Powerhouse-company. De bouw is in volle gang: de puzzelstukjes in de vorm van houten liggers zetten we op kunstige wijze in elkaar. Dat het passen en meten een huzarenstukje is, blijkt wel uit het feit dat geen ligger dezelfde afmeting heeft. De liggers hebben allemaal een uniek nummer en zijn maar op een manier passend.

Mei 2018 open

Dit weekend is het deel boven de sporen in elkaar gezet en aangebracht. Later zal het kunststof deel van het dak in het houten frame geplaatst worden. Op 14 mei kan het nieuwe station in gebruik worden genomen.

Meer informatie: https://www.prorail.nl/projecten/stationsomgeving-assen

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers