Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Foto's: duizenden nieuwe dwars­liggers in Amsterdam

Nieuws

18 maart 2019

In het weekend van 16 maart hebben 600 man zo'n 3700 dwarsliggers vernieuwd. Met hulp van een imposante 'vernieuwingstrein' uit Duitsland. Dat gebeurde allemaal aan de oostkant van Amsterdam Centraal. Een indrukwekkend karwei, zoals te zien is op onderstaande foto's.

Wat is een vernieuwingstrein?

De grootste vernieuwingstrein van Europa was dus in Amsterdam. De trein is één kilometer lang en vervangt dwarsliggers en spoorstaven in één keer. De aanvoer van nieuwe en afvoer van de oude dwarsliggers gebeurt door grote kranen. Deze portaalkranen nemen iedere keer 30 dwarsliggers mee. De nieuwe liggers zijn zwaarder en zorgen daardoor voor een betere stabiliteit van de spoorbaan. Onder het motto 'ProRail verbindt, verbetert, verduurzaamt' een verbetering dus.

 

  • De vernieuwingstrein is één kilometer lang
  • In het weekend waren 600 mensen aan het werk
  • Spoorvernieuwing in Amsterdam
  • Ruim 3700 nieuwe dwarsligger
  • Amsterdamse sporen in vogelvlucht. Foto: Marco van Hesse

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers