Foto's en timelapse inhijsen passerelle station Dieren

Nieuws

10 april 2017

ProRail hees dit weekend enorme brugdelen van de nieuwe passerelle bij station Dieren op hun poten (foto's en timelaps-video!). Nu verder afwerken!

Kijkers

Honderden kijkers waren tijdens het weekend getuige van het inhijsen en monteren van de brugdelen op station Dieren. ProRail zette een speciale tribune klaar zodat bezoekers kraan en hijswerk in volle glorie konden bewonderen. Het rustige weer werkte natuurlijk ook mee, zowel voor het werk als om even een kijkje te komen nemen. De klus was overigens vanuit huis te volgen via de live webcam.

Veilig

Ook diverse tweets gaven met foto's een mooi beeld van het werk en positieve feedback. Zo twitterde een aanwonende "onze complimenten voor alle betrokkenen #traversedieren", onder vermelding van Gemeente Rheden en aannemer Reef Strukton. Deze oversteek is voor Dieren van grote betekenis. Spoor en weg kunnen straks veilig overgestoken worden. Meer hierover op www.traversedieren.nl.

Kraan

De nieuwe voetgangersbrug heeft een lengte van bijna zestig meter en weegt in zijn totaliteit ongeveer 150 ton. Ieder brugdeel weegt 45 ton. Eerder plaatsten we al een aantal delen. De vijf delen van dit weekend hesen we met een 750 tons-kraan in. De komende periode werken we verder aan brug en omgeving. Naar verwachting nemen we de passerelle in de zomer van 2017 in gebruik.

Meer informatie over de bouw van de passerelle op https://www.prorail.nl/projecten/voetgangersbrug-dieren.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers