Foto's: Flink aan de slag in Groningen!

Nieuws

23 oktober 2018

Om vanaf 2020 een extra sneltrein te laten rijden tussen Groningen en Leeuwarden moet er veel werk verzet worden. We bouwen aan kilometers meer spoor, langere perrons en nieuwe grote ongelijkvloerse spoorkruisingen.

Nieuw onderdoorgang Paterswoldseweg

Afgelopen zondagnacht is het dek van de onderdoorgang Paterswoldseweg ingeschoven. Deze onderdoorgang komt in de plaats van een drukke overweg. Tot eind 2019 bouwen we hier nog verder aan. 

Bouw nieuwe onderdoorgang Paterswoldseweg
Bouw nieuwe onderdoorgang Paterswoldseweg

Gigantische wissel

Tussen Hoogkerk tot Zuidhorn verdubbelen we het spoor over 8 kilometer. Bij Hoogkerk is een gigantisch hogesnelheidswissel in het spoor aangebracht. Zo’n wissel heeft een lengte van meer dan 130 meter en kan straks door treinen zonder snelheidsverlies bereden worden. 

Gigantisch hogesnelheidswissel
Gigantisch hogesnelheidswissel

Nieuwe onderdoorgang Fanerweg Zuidhorn 

Ook bij Zuidhorn zijn we hard aan het werk. Naast het spoor is hier een spoordek voorgebouwd dat de brug in de Fanerweg vervangt. De oude enkelsporige brug is inmiddels gesloopt. Vanavond vanaf 21.00 uur rijden we het nieuwe grote spoordek op zijn plaats. Speciaal voor dit schouwspel is een tribune geplaatst vanwaar u dit bijzondere werk kunt volgen. 

Bouw nieuwe onderdoorgang Zuidhorn
Bouw nieuwe onderdoorgang Zuidhorn

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers